Overblog Suivre ce blog
Administration Créer mon blog

Top articles

  • My last article

    04 août 2013

    There it is, I’m done for the recipes, you’ve got 33 recipes posted on the blog, a ‘back to basics’ for non vegan and/or new vegan. :) During two years, I’ve put myself in the skin of a vegan, testing recipes, that I’ve adapted for most of them and created...

  • Confiture Minute

    13 juin 2013

    Confiture minute Confiture de fraise/vin rouge : 200 gr de fraises (en conserve ou fraîches) 20 gr de pectine de pomme 50 ml de vin rouge * Dans une casserole, mettre le vin rouge et les fraises. Faire bouillir avant d’ajouter la pectine pour 5 minutes....

  • minute Jam

    13 juin 2013

    Minute Jam Strawberries/red wine jam: 200 gr of strawberries (fresh or canned) 20 gr of apple pectin 50 ml of red wine Put the red wine and the strawberries in a sauce pan. Let it boil before adding the pectin, for 5 minutes.. Let it boil again 2 minutes,...

  • 30 Millions d'amis

    03 août 2013

    There's a french association that I support, by signing petition : 30 millions d'amis. An association who protects animals. :) I was really pleased when I've noticed that at Disney Village, on the wall of the Rain Forest Café we can make a wish and give...

  • Almond cream

    11 juillet 2013

    Almond cream : 50 gr sugar 25 gr margarine ¼ liter of almond milk 4 ts of flour * In a bowl, mix the sugar and the margarine; * Then, in the saucepan, melt the first mix; * Add the flour. (still in the saucepan) * Then, little by little, add the milk....

  • Purée de pommes de terre, Sauce au Vin rouge

    26 juillet 2013

    Purée de pommes de terre, vin rouge: J’ai essayé de faire une recette simple mais sophistiquée, avec une délicieuse sauce au vin. 5 grosses pommes de terre 1 boîte de petit pois/carottes (250gr) Pour la sauce: ¼ Litre de vin rouge ¼ Litre d’eau 2 càs...

  • Red Wine sauce, Mashed Potatoes

    26 juillet 2013

    Mashed potatoes, wine sauce and pearots: I try to make a simple but sophisticated recipe, with a delicious wine sauce. 5 big potaoes 1 can of peas/carrots (250gr) for the sauce: ¼ Liter of red wine ¼ Liter of water 2 tablespoon of flour ½ tablespoon of...

  • Panier de tomate

    23 juillet 2013

    Panier de tomate : Mon inspiration: dans ma famille, on les sert comme entrées, parmi d’autre petits plats, lors de noël. 4 grandes tomates (une tomate par personnes), macédoine de légumes, mayonnaise. * Vider les tomates, et garder le ‘chapeau’. Egoutter...

  • Chili (en français)

    18 juillet 2013

    Chili : 4 grosses pomme de terre 250gr haricots rouge, 300gr maïs, sauce tomate, origan, cumin, épices * Faire cuir les pommes de terre au four, at 180°C pendant une heure. * Dans une grande poêle, mettre un filet d’huile de noisette et les oignons coupés....

  • Chili

    18 juillet 2013

    Chili : 4 big potatoes 250gr beans 300gr corn, tomato sauce, origan, cumin, spicy. * Bake the potatoes in the oven 350°F for 1 hour... * In a big pan, put a dash of nut oil and the onion cut. Cook slowly. * Put the half of the tomato sauce, add red bean...

  • Curry de pommes de terre

    17 juillet 2013

    Curry: ¼ litre lait de coco 4 pommes de terre curry, cumin, oignon. * Faire cuir les pommes de terre au four. * Dans une casserole mettre le lait, le curry, le cumin et l’oignon (coupé). * Quand les pommes de terre sont prêtes, les couper en cube et les...

  • Potatoes Curry

    17 juillet 2013

    Curry: ¼ Liter coco nut milk, 4 potatoes, curry, cumin, onion. * Bake the potatoes in the oven. * In a saucepan put the milk, curry, cumin and onion. * When the potatoes are ready, cut them in cubs, and then add them in the saucepan. * Let it cook slowly...

  • Poivrons farcis

    16 juillet 2013

    Poivrons rouges et verts, farcis 1 poivron rouge 1 poivron vert 1 courgette 1 aubergine 2 tomates cerise 1 oignon * Couper en petits morceaux la courgette, l’aubergine, les tomates cerises et l’oignon. * Dans une casserole, mettre 1càc d’huile d’olive...

  • Stuffed Red&Green Pepper

    16 juillet 2013

    Stuffed Red and green pepper 1 red pepper 1 green paper 1 zucchini 1 eggplant 2 cherry tomato 1 onion * Cut in slice the zucchini, eggplant, cherry tomato and onion. * In a saucepan, put 1 teaspoon of olive oil and the onion. Then put the vegetables cut,...

  • Gratin de pâtes

    15 juillet 2013

    Gratin de pâtes: 500gr pate, 150gr champignons, sauce blanche ( http://allveganveganforall.over-blog.com/b%C3%A9chamel-en-fran%C3%A7ais) * Faire cuir les pâtes, puis les égoutter. * Ajouter les champignons, la sauce blanche * Faire cuire 20 minutes au...

  • Menu 1

    14 juillet 2013

    Without a theme for this week, I’ve made a kind of menu :) We begin with : Pizza Toast : A simple and nice recipe, that I’ve created first as a non vegan recipe, I was home alone and I’ve tried to make a tasty recipe with the ingredients I have. Since...

  • Moelleux au chocolat

    12 juillet 2013

    Gâteau au chocolat: 200 gr chocolat 50 gr margarine 6 càs de graine de lin en poudre 3 càs de sirop d’agave 3 càs de farine * Dans une casserole, faire fondre le chocolat avec la margarine. * Dans un saladier, mettre le chocolat fondu, ensuite ajouter...

  • Chocolate cake

    12 juillet 2013

    Chocolate cake: 200 gr chocolate 50 gr margarine 6 tablespoon of linseed (powder) [12 tablespoon of water + linseed: replace eggs] 3 tablespoon of agave syrup 3 tablespoon of flour * In a saucepan melt the chocolate with the margarine. * In a bowl, put...

  • Sugar paste

    28 juin 2013

    Sugar Paste: * 1 banana * Ice sugar * Mix a banana. * Then add ice sugar, little by little, til you get a ‘dry’ paste you can use to create all the ‘set’ for the cake that you wish. N.B : There's no quantity for the ice sugar, because more you add ice...

  • Crème d'amande

    11 juillet 2013

    Crème pour tartes: 50 gr sucre 25 gr margarine ¼ litre lait d’amande 4 càs de farine * Dans un bol, mélanger le sucre et la margarine. * Ensuite, faire fondre ce mélange dans une casserole. * Ajouter la farine (toujours dans la casserole) * Ensuite, ajouter...

  • Crumble pommes de terre

    10 juillet 2013

    Crumble pommes de terre: 4 pommes de terre 250 gr poireaux ‘pâte’ à crumble * Faire une purée de pommes de terre. * Faire bouillir les poireaux (déjà coupés) dans une casserole, pendant 20 minutes. * Quand les poireaux sont prêts, ajouter-les à la purée...

  • Potatoes crumble

    10 juillet 2013

    Potatoes crumble: 4 potatoes 250 gr leeks crumble ‘dough’ * Make a mashed potatoes. * Boil the leeks (already cut) in a saucepan, for 20 minutes. * When the leeks are ready, add them to the mashed potatoes but don't mash them. Put it in a gratin dish....

  • Béchamel (en français)

    09 juillet 2013

    Sauce béchamel et sauce blanche: ½ litre de lait de coco 25 gr margarine, 4 càs de farine. * Faire fondre le beurre dans une casserole, * Ajouter doucement la farine. * Ensuite ajouter le lait au fur et à mesure, mélanger jusqu’à ce que ça épaississe....

  • Béchamel

    09 juillet 2013

    Bechamel and white sauce: 1/5 coconut milk 25 gr margarine, 4 tablespoons of flour. * Melt the butter in a saucepan, * Add the flour slowly. * Then add the milk little by little and mix til it’s thickening Do exactly the same for a white sauce, just put...

  • Pizza toast

    08 juillet 2013

    Pizza/Toast: By slice: Sandwich Bread (those who are sold in supermarket are vegan, contrary to home-made sandwich bread) 1 cs of Tomato sauce 1 Potato 1 cs of canned mushrooms * Cook your potatoes in the oven for one hour, at 180°C. * Remove the skin,...

1 2 3 4 > >>